Laserové značení biologicky rozložitelných kapslí

Laserové značení biologicky rozložitelných kapslí

Laserové zařízení Macsa ID je vhodné pro značení z široké škály materiálů jako je například papír, kartón, plast (PET, PVC, HDPE), sklo, kov a dřevo. Na výrobky lze značit zprávy nebo grafiku vysokou rychlostí v požadované kvalitě a za nízkých provozních nákladů.

Vzrůstající požadavky na efektivní recyklaci a ochranu životního průmyslu ovlivňují samozřejmě i obalový průmysl, který se zasazuje o vývoj nových produktů s minimálním dopadem na životní prostředí.

Jedním z těchto produktů jsou například biologicky rozložitelné kapsle, které jsou 100 % recyklovatelné. Vyrábí se s plastovou látkou, která umožňuje, aby různé výrobky byly zapouzdřeny vakuem pro zachování všech svých vlastností a zároveň nabídly koncovému uživateli lepší výsledek. Značení těchto typů kapslí se provádí pomocí CO2 laseru (s vlnovou délkou 10,6 μm), který zanechává bělavou značku s vysokým kontrastem, aniž by došlo k poškození obalu, změně vlastností produktu nebo jeho zničení.

Každá kapsle může být označena různě složitými informacemi (jako jsou loga, nutriční informace atd.). Pro vysoký takt laserového značení se používá laserová hlava UHS (Ultra High Speed), která umožňuje práci při extrémních rychlostech značení bez ztráty definice a kvality v konečném výsledku.